• Programma:
  • Nieuwbouw van een privéwoning
  • Opdrachtgever:
  • Particulier
  • Locatie:
  • 1780 Wemmel - België
  • Realisatieperiode:
  • 2011 - 2015
  • Status:
  • Opgeleverd
  • Bruto oppervlakte:
  • 570m²
  • Medewerkers:
  • Ventilatie systeem C+
Als eigenaar van een steil hellend bouwterrein in de noordelijke rand van Brussel wenste de bouwheer een woning te realiseren die rekening zou houden met de huidige en toekomstige gezinssituatie. Het gezin telt drie kleine kinderen, wat in de komende jaren wisselende ruimtelijke behoeftes met zich zal meebrengen. Daar het eerste ontwerp nog uitging van een woning op één enkele bouwlaag rond een centrale patio met het oog op levenslang wonen, bleek dat het uitgebreide en flexibele woonprogramma behoefte had aan meerdere verdiepingen. Het resultaat werd een woning die bestaat uit twee volumes van drie verdiepingen die met elkaar verbonden worden door een glazen sas. Aan de voorzijde geniet men van een verzicht op het Atomium en aan de achterzijde van een zicht over het glooiende groene landschap. Zo benut deze woning de stedenbouwkundige opportuniteiten van de groene gordel rond Brussel
< Portfolio
  • © AST77 | Architecten- en ingenieursbureau | Volg ons op