• Projectnaam:
  • 2013_21 apotheek Kessel-Lo
  • Programma:
  • Nieuwbouw van een apotheek en hoorcentrum
  • Opdrachtgever:
  • VZW Sociaal Centrum van Leuven
  • Locatie:
  • 3010 Kessel-Lo - België
  • Realisatieperiode:
  • 2009 - 2010
  • Status:
  • Opgeleverd
  • Bruto oppervlakte:
  • 588m²
  • Medewerkers:
  • Peter Van Impe
    Wendy Vanormelingen
    Steven Vandebroek
    Raymond Visser
Vanuit een herinrichting van de apotheek met een aangepast concept wordt het grote glasvlak aan de straatgevel als 1 raamgeheel vervangen en verlaagd tot op het maaiveld. Ook de bovenliggende verdieping werd mee geïntegreerd in de nieuwe gevelindeling. Er werd een stalen voorzetframe gemonteerd voor de bestaande gevel waarop geharde glasplaten zijn bevestigd. Op deze glazen platen is een eenzijdige doorkijk-bestikkering gekleefd die enerzijds de zichten en lichten vrijwaart voor de bovenliggende vertrekken en vanaf het straatniveau gezien wordt als één samen horend geheel met de begane grond. De relatie met de binnentuin wordt verstrekt door de bestaande ramen aan de achtergevel van de apotheek en de ramen van de bijbouw te vervangen door ramen tot op de grond die een directe toegang tot de tuin te bieden.
Foto's Steven Massart 
    
< Portfolio
  • © AST77 | Architecten- en ingenieursbureau | Volg ons op