• Projectnaam:
  • 2011_23 kantoor Tienen
  • Programma:
  • Verbouwing van een kantoorruimte en bovenliggende appartement
  • Opdrachtgever:
  • Advocatenkantoor
  • Locatie:
  • 3300 Tienen - België
  • Realisatieperiode:
  • 2014-2015
  • Status:
  • Opgeleverd
  • Bruto oppervlakte:
  • 254m²
  • Medewerkers:
  • Peter Van Impe
    Stijn Creten
    Steven Vandebroek
    Lore Beerten
De bouwheer wenste een rijwoning uit de jaren 60’ om te bouwen naar een kantoorruimte en bovenliggend appartement met oog op verhuur. De voorgevel werd grondig gerenoveerd en het schrijnwerk vervangen. Het gemis aan openheid in de bestaande woning wordt gecompenseerd met een overdaad aan natuurlijk licht en ruimtelijke doorzichten. Hierbij krijgt elke ruimte een sterke relatie met haar naastliggende binnen- en buitenruimtes. Het wit geschilderde appartement vormt een open canvas voor de potentiële huurder. De kantoorruimte is daarentegen rijkelijk ingericht met een stalen vloer en houten schrijnwerk deuren en een prachtig uitzicht op de nieuw aangelegde prairie-stadstuin. Deze verbouwde woning geeft een mooi beeld van wat het potentieel is van een traditionele stadswoning.

< Portfolio
  • © AST77 | Architecten- en ingenieursbureau | Volg ons op