• Projectnaam:
  • 2006_15 kantoor Tienen
  • Programma:
  • Nieuwbouw van een kantoor en woning
  • Opdrachtgever:
  • AST77
  • Locatie:
  • 3300 Tienen - België
  • Realisatieperiode:
  • 2007 - 2008
  • Status:
  • Opgeleverd
  • Bruto oppervlakte:
  • 125m²
  • Medewerkers:
  • Peter Van Impe
In 2006 was architect ingenieur Peter Van Impe op zoek naar een plek om zijn nieuw opgericht architectenkantoor te vestigen, AST77. Hij stuitte op een naoorlogs herenhuis aan de rand van het stadspark in Tienen. Na wat onderzoek bleek dit perceel van slechte 60 vierkante meter geschikt voor residentiele woningbouw. Hoewel anderen het potentieel van dit perceel niet zagen transformeerde Peter het in een ruimtelijke woning / kantoor door het principe van less is more te handhaven.

Het nieuw gebouwde huis is een voorbeeld van hoe je elke vierkante meter maximaal kunt benutten. De voorgevel bestaat uit muurhoge raampanelen die volledig kunnen worden opengeschoven op zonnige dagen. Binnenin verbindt een stalen geperforeerde trap het kantoor en de verschillende woonfuncties. Terwijl er vooral een zwart-wit kleurenschema wordt gehanteerd, worden de woonruimten geaccentueerd met warme materialen zoals bamboegras. De muren zijn opgebouwd met standaard betonnen bouwblokken die zijn grijs geverfd en van kleur veranderen door de wisselende lichtinval. De slaap- en badkamer bevinden zich op het hoogste niveau waar ook een dakterras uitzicht biedt de Tiense boulevards 
< Portfolio
  • © AST77 | Architecten- en ingenieursbureau | Volg ons op