• Projectnaam:
  • 2013_07 woning Heverlee
  • Programma:
  • Verbouwing van een privéwoning
  • Opdrachtgever:
  • Particulier
  • Locatie:
  • 3001 Heverlee - België
  • Realisatieperiode:
  • 2013 - 2015
  • Status:
  • Opgeleverd
  • Bruto oppervlakte:
  • 224m²
  • Medewerkers:
  • Peter Van Impe
    Lore Beerten
    Wim Boons
    Gwendoline Mertens
    Wendy Vanormelingen
Om te voldoen aan de hedendaagse energetische normering worden de bestaande gevels langs de buitenzijde geïsoleerd. Er wordt geopteerd voor 8cm dikke isolatiepanelen met daarop gevelsteenstrips. De nieuwe bruin-grijze gevelsteen kadert in het straatbeeld maar sluit beter aan bij het nieuwe interieur en geeft de woning een meer hedendaagse uitstraling.

Intern werd het gebouw gestript tot op zijn stabiliteitsconstructie. De herindeling van de ruimtes richt zich rond een centrale nieuwe trap die vanaf het kelderniveau tot de zolder doorloopt. Het bestaande volume van de woning wordt gedeeltelijk uitgebreid ter hoogte van de tuinzijde (zuidoostzijde). De uitbreiding is voornamelijk in glas en dient de openheid van de woning en de relatie tussen de leefruimtes en de tuin te verbeteren.

< Portfolio
  • © AST77 | Architecten- en ingenieursbureau | Volg ons op