DUURZAAM HERGEBRUIK VAN GEBOUWEN

ISOLATIE & ENERGIEVERBRUIK:
De woning is zo geïsoleerd dat de K-waarde (isolatiewaarde) van 230 naar 32 gezakt is en het E-peil (energie prestatie peil) van 180 naar 15.

MATERIAALGEBRUIK:
Er worden zoveel mogelijk ecologisch duurzame materialen gebruikt die volledig recycleerbaar zijn. De buitenmuren worden met kurk geïsoleerd, de houtconstructie van de uitbreiding met minerale isolatie, de uitbouw is afgewerkt met een hoog isolerend translucente gevelbekleding (merk Kalwall), geschroefde vezelcement platen, driedubbele beglazing, het binnenpleisterwerk is met een 100 % natuurlijke leempleister uitgewerkt, ….

HERNIEUWBARE ENERGIE:
Het gebouw is zo geconcipieerd dat de zon in de zomer wordt tegengehouden door de luifels en in de winter wordt binnen gelaten met grote glasramen. Het grootste deel van het energieverbruik zal opgewekt worden door hernieuwbare energie: warmtepomp gecombineerd met vloerverwarming en PV-panelen – werkterrein bouwheer

TECHNIEKEN:
Van de meest oudste tot de recentste technieken zijn in deze verbouwing toegepast. Van leempleister en kurk isolatie naar houtskeletbouw en minerale wol over hoog isolerende translucente panelen en PU-gietvloeren tot warmtepompen en PV-panelen.

 
logo_ast77 (1K)
© AST77 architecten- en ingenieursbureau b.v.b.a.