Publicatie - HLN - 02/12/2017

Originele gezinswoning voor minibudget in Tienen

Vanop de straat is alleen de gesloten, stenen voorgevel te zien, de 'voordeur' bevindt zich achteraan. Het is een van de vele originele ingrepen in deze nieuwbouwwoning, die minder dan 250.000€ kostte. 

De opdrachtgevers Caroline en Jo wilden een vrijstaand en origineel huis. Zij waren overtuigd van deze locatie als de perfecte plek om te wonen. Alleen had het perceel niet zo'n goede oriëntatie en het totaalbudget maakte het voor Architect Peter Van Impe een uitdaging om een oplossing te vinden. Als eenvoudige en slimme ingreep werd de traditionele indeling omgedraaid. De inkom situeert zich achteraan en de tuin ligt aan de straatzijde.

De leefruimtes bevinden zich zo'n 120cm onder het maaiveld waardoor er nauwelijks inkijk is. Voorbijgangers krijgen alleen de verdieping te zien, met een gesloten gevel zonder ook maar één raamopening aan de straatzijde. Die ramen zijn er wel, maar bevinden zich achter de op hun kant gedraaide bakstenen, die in een strak, repetitief patroon zijn gemetseld (bron: HLN).
     
  • © AST77 | Architecten- en ingenieursbureau | Volg ons op