• Programma:
  • Nieuwbouw van een privéwoning
  • Opdrachtgever:
  • Particulier
  • Locatie:
  • 3545 Halen
  • Realisatieperiode:
  • 2013 - 2015
  • Status:
  • Opgeleverd
  • Bruto oppervlakte:
  • 192m²
  • Medewerkers:
  • Ventilatie systeem D
Het grondplan wordt bepaald door drie horizontale schijven. Eén schijf op het maaiveld, een tweede als vloerplaat van de verdieping, en een derde als plat dak. De constructie wordt opgetrokken als staalskelet met betonnen vloerplaten ertussen. Tussen deze schijven worden volumes in houtskelet geplaatst. Grote delen van de schijven zullen buitenruimte blijven om dienst te doen als overdekte autostaanplaats, beschermde inkom, of open terrasruimte.

De gevels van de volumes tussen de staalskeletbouw met betonschijven worden opgebouwd uit zandkleurige en blauwgrijze natuurstenen, thermowood keperwerk en beglazing. De zandkleurige natuursteen wordt voornamelijk aan de straatzijde toegepast en vormt de enveloppes van de gesloten geveldelen aan de straatzijde. De grote raampartijen op de verdieping kijken uit op de tuin aan de achterzijde.
< Portfolio
  • © AST77 | Architecten- en ingenieursbureau | Volg ons op