• Projectnaam:
  • 2009_20 woning Tienen
  • Programma:
  • Nieuwbouw van een privéwoning
  • Opdrachtgever:
  • Particulier
  • Locatie:
  • 3300 Tienen - België
  • Realisatieperiode:
  • 2009 - 2014
  • Status:
  • Opgeleverd
  • Bruto oppervlakte:
  • 130m²
  • Medewerkers:
  • Peter Van Impe
    Stijn Creten
    Raymond Visser
Dankzij het totale woningconcept kon men een antwoord bieden aan het beperkte budget en de niet zo gunstige oriëntatie van de bouwgrond. Om de zuidwestelijke oriëntatie aan de straatkant zo goed mogelijk te benutten, werd de voordehand liggende "voor- en achterkant" van de woning omgewisseld.  In deze logica om de traditionele ligging van de ruimtes om te draaien, werd de voordeur aan de achterkant van het huis voorzien. Via een open trap in de inkom kan men naar de lager gelegen leefruimtes of naar de op de verdieping gelegen slaapkamers. De leefruimtes werden naar het zuidwesten gericht, gekoppeld aan een terras en een tuintje aan de straatzijde. Ze liggen een half niveau lager dan het straatniveau, waardoor de verhouding met de buitenwereld verandert en de woonruimtes voldoende privacy hebben.  
Foto's Steven Massart 
      
< Portfolio
  • © AST77 | Architecten- en ingenieursbureau | Volg ons op