• Projectnaam:
  • 2010_20 woning Goetsenhoven
  • Programma:
  • Verbouwing van een privéwoning
  • Opdrachtgever:
  • Particulier
  • Locatie:
  • 3300 Tienen - België
  • Realisatieperiode:
  • 2011 - 2013
  • Status:
  • Opgeleverd
  • Bruto oppervlakte:
  • 354m²
  • Medewerkers:
  • Peter Van Impe

In 2010 werden wij gevraagd om een typisch Vlaams halfopen bebouwing te verbouwen tot een ruime, open en hedendaagse privéwoning. Elke woonfunctie kreeg een aangepaste oriëntatie en de nodige beschutting zonder zware afbraakwerken te moeten uitvoeren. De oplossing werd gevonden door het volledige programma om te draaien. Vanaf het begin was duidelijk dat we het bestaande woonvolume zouden behouden en hier de inkomhal, slaapkamers, badkamer en bureau in onder zouden brengen. Aan de tuinzijde werd een nieuw volume ontworpen met open keuken, eetplaats en zithoek. Op energetisch vlak werden alle buitenwanden intensief geïsoleerd en voorzien van 3-dubbele beglazing.

Foto's Steven Massart         

< Portfolio
  • © AST77 | Architecten- en ingenieursbureau | Volg ons op