• Programma:
  • Nieuwbouw van een privéwoning
  • Opdrachtgever:
  • Tibau - Gierts
  • Locatie:
  • 3400 Landen - België
  • Realisatieperiode:
  • 2012 - 2016
  • Status:
  • Opgeleverd
  • Bruto oppervlakte:
  • 180m²
  • Medewerkers:
  • Ventilatie systeem C+
Welk gebouw wilde de bouwheer realiseren? De bouwheer wenste een budgetvriendelijke woning met een ruwe maar degelijke afwerking. Waar ze als gezin, net buiten de kern van de stad Landen, kunnen wonen tussen het groen van de bestaande voortuin en het overliggend Rufferdinge park. Wat waren de eigenschappen van het terrein? Het terrein of beter gezegd "de op de talud liggende voortuin", heeft veel meer potentieel dan louter een alledaagse voortuin. De vaak veel te grote, en in dit geval zuidgeoriënteerde, vooruiten hebben de mogelijkheid om een verdere verdichting van het wooncentrum in Landen te ontwikkelen zonder dat het open karakter van deze stad verloren gaat. De woning is opgetrokken met atypische industriële bouwmaterialen. Vooral de sterk spiegelende glasramen en de (prefab)betonnen keermuurelementen geven de woning een brutalisctische uitstraling. Aan de noord- en tuinzijde zijn de gesloten kernen eerder zacht en tactiel. De twee kernen werden ogebouwd met verschillende recuperatiebaksteen.
< Portfolio
  • © AST77 | Architecten- en ingenieursbureau | Volg ons op