Verbouwen van een bestaande eengezinswoning (privéwoning) met handelsruimte tot eengezinswoning met bureau ruimte

Het bestaande gebouw had een EPC van om en bij de 1.000 punten. De volledige woning werd voorzien van hoogisolerende PUR isolatie met 10 cm in muren, 20 cm in daken en 8 cm in de vloeren, tussen de woonvertrekken en de kelders.
Een nieuwe bouwschil met vezelcement platen en geperforeerde staalplaten voldoet aan alle ecologische en duurzame voorschriften.
De woning beperkt het energieverbruik zoveel mogelijk en maakt optimaal van hernieuwbare energiebronnen.

Op de eerste verdieping werden ook een extra ruimte gecreëerd ter hoogte van de keuken waar enkele werkposten voorzien zijn voor het uitoefen van beroepsactiviteiten, die zich in de hernieuwbare energie sector bevinden. Deze bijbouw is als een uitkraging aan de woning opgehangen en werd volledig volgens de passief richtlijnen gebouwd.

logo_ast77 (1K)
© AST77 architecten- en ingenieursbureau b.v.b.a.