Nieuwbouw privéwoning

De nieuwe op te richten woning probeert op een hedendaagse wijze zich te integreren naast de bestaande woningen. Zo zal de dakrand even hoog zijn als de naastliggende woning, en ligt het vloerpeil 50cm boven het maaiveld. Dit laatste is tevens zo gekozen, daar er de wens is om een verbinding te maken tussen de nieuwe en bestaande woning. Dit zal de dochter en/of kleinkinderen de mogelijkheid bieden om voor de grootouders te kunnen zorgen.

De nieuwe woning is opgebouwd uit een houtskelet structuur die volledig wordt opgevuld met thermische isolatie. Deze keuze, samen met de oriëntatie van de woning zorgen ervoor dat deze woning op energetisch vlak zeer hoog scoort.

Voor de gevelmaterialen is er gekozen voor een inerte en ecologische vezelcementplaat die haar kleur en textuur behoudt in de loop der jaren.

logo_ast77 (1K)
© AST77 architecten- en ingenieursbureau b.v.b.a.