28/07/2021

    Kringwinkel PLUS

    06/06/2021

    Trade house

    06/06/2021

    Tiny house

    06/06/2021

    Penthouse

    03/05/2021

    Architectura - Praatstoel

    21/12/2020

    Vacature medewerker

    27/09/2020

    Mijn thuis op maat 2020

    03/08/2020

    Nationale Staalprijs 2020

    03/02/2020

    Building of the year 2020

    02/01/2020

    Bricks Now & Then

    22/11/2019

    Dag van de ondernemer

    06/07/2018

    Time Space Existence

    06/07/2018

    Act of Building

    30/10/2018

    Ontwerpend Onderzoek

    04/07/2018

    Zomerstage - Nicky

    27/05/2018

    VL. Renovatiedag 2018

    29/03/2018

    Vacature medewerker

    17/03/2018

    Biënnale Venetië

    05/03/2018

    Exchange student - Vahid

    28/02/2018

    Lokaal Cultuurbeleid

    09/02/2018

    Atelier X

    05/02/2018

    Stagiaire Antje

    14/11/2017

    Narrative Architecture

    10/11/2017

    Architectuurprijs VL-Br.

    10/10/2017

    1e Laureaat Stationsplein

    23+24/09/2017

    Mijn Huis Mijn Architect

    10/09/2017

    Open Monumentendag

    10/09/2017

    Festival v.d. Architectuur

    04/08/2017

    ART77 - Lieve Ophalvens

    13/07/2017

    2de laureaat Destelheide

    09/07/2017

    Master QEP S.Massart

    08/07/2017

    Powers of Ten

    05/07/2017

    Kunstzinnig Vogelhotel

    28/06/2017

    Gestampte aardewand

    18/12/2015

    Parklife wint Cultuurprijs

    14/06/2013

    De Praatstoel

Publicatie - HLN - 02/12/2017

Originele gezinswoning voor minibudget in Tienen

Vanop de straat is alleen de gesloten, stenen voorgevel te zien, de 'voordeur' bevindt zich achteraan. Het is een van de vele originele ingrepen in deze nieuwbouwwoning, die minder dan 250.000€ kostte. 

De opdrachtgevers Caroline en Jo wilden een vrijstaand en origineel huis. Zij waren overtuigd van deze locatie als de perfecte plek om te wonen. Alleen had het perceel niet zo'n goede oriëntatie en het totaalbudget maakte het voor Architect Peter Van Impe een uitdaging om een oplossing te vinden. Als eenvoudige en slimme ingreep werd de traditionele indeling omgedraaid. De inkom situeert zich achteraan en de tuin ligt aan de straatzijde.

De leefruimtes bevinden zich zo'n 120cm onder het maaiveld waardoor er nauwelijks inkijk is. Voorbijgangers krijgen alleen de verdieping te zien, met een gesloten gevel zonder ook maar één raamopening aan de straatzijde. Die ramen zijn er wel, maar bevinden zich achter de op hun kant gedraaide bakstenen, die in een strak, repetitief patroon zijn gemetseld (bron: HLN).
     
  • © AST77 | Architecten- en ingenieursbureau | Volg ons op