• Projectnaam:
  • 2012_10 Zoutleeuw Moods
  • Programma:
  • Verbouwing van een privéruimte met wellnessruimte
  • Opdrachtgever:
  • Wellness Moods
  • Locatie:
  • 3440 Zoutleeuw - België
  • Realisatieperiode:
  • 2010 - 2012
  • Status:
  • Opgeleverd
  • Bruto oppervlakte:
  • 403m²
  • Medewerkers:
  • Peter Van Impe
    Stijn Creten
    Steven Vandebroek
    An Remels
In 2012 kregen we de opdracht om langsheen de fietsroute ‘ IJzeren weg’ te Zoutleeuw een vrijstaande woning te verbouwen tot een ruime, hedendaagse privéwoning met een publiek toegankelijke wellnessruimte. De voornaamste uitdaging bestond er in om binnen de ruimtelijke context van het bouwperceel de 2 functies zo te organiseren dat zowel de privacy van de bezoeker als die van de bewoner gerespecteerd kon worden. Hierbij werd de bestaande garage verbouwd tot een technische ruimte die fungeert als buffer tussen het bestaande en het nieuwe bouwvolume. Op energetisch vlak werden beide volumes intensief geïsoleerd en voorzien van een dunne gevelbekleding bestaande uit steenstrips en vezelcementplaten.
Foto's Steven Massart 
< Portfolio
  • © AST77 | Architecten- en ingenieursbureau | Volg ons op