Verbouwing kantoren + Nieuwbouw werkplaats en stalplaats autobussen

Het ontwerp omvat oplossingen voor de verouderde staat van het zuid gebouw, de aangepaste organisatie van het bedrijf, de nieuwe ontwikkelingen rond heen de terreinen en de minder goede leesbaarheid van de site. Hierbij is de bouw gefaseerd uitgevoerd.

1ste fase: Verhuizing van de bestaande kantoorfuncties naar het meest recente gebouw (noord gebouw) dat hiervoor is aangepast en uitgebreid.

2de fase: Een gedeelte (noordzijde) van de bestaande zuid gebouwen is afgebroken, om het volledig nieuwe werkhuisatelier (herstelling en onderhoud van de autobussen) te bouwen.

3de fase: Het zuid gebouw zijn afgebroken (werkatelier, kantoren en wasstraat) en vervangen worden door nieuwe efficiëntere en meer functionele stallingsplaatsen.

Deze verkeersluwe tussenruimte verbindt de 2 gebouwen als een nieuwe binnenstraat en wordt het nieuwe uitzicht van de maatschappij. In de binnenstraat zijn de betonnen grasdallen van het wegdek doorgezet als gevelbekleding als specifiek materiaal-gebruik.

logo_ast77 (1K)
© AST77 architecten- en ingenieursbureau b.v.b.a.